Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımadadır. Ayrıca çok sayıda göl, nehir ve çaylara da sahiptir. Bu su kaynakları pek çok balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bu yüzden Türkiye’de balıkçılık sektörü iyi bir kâr getirmektedir. Balık av malzeme satışları da balıkçılık yapan ya da balıkçılık hobisine sahip olan kişilere av malzemeleri satarak iyi bir kâr elde edebilmektedir. Fakat balık av malzemeleri satış işinin doğru bir şekilde yapılması gereklidir.
Balık Av Malzemeleri Satış İşinin Artıları
- Bu işten edinilen kâr oldukça yüksek seviyededir.
- Rekabet ortamı yok denecek kadar azdır; çünkü bu alanda iş yapan çok az kişi vardır.
- Balık av malzemelerinde pek çok marka bulunmaktadır. Bu yüzden çeşitlilik oldukça fazladır.
- Bu işin kurulması için çok yüksek kiralı dükkanlara ihtiyaç duyulmaz.
- Av hobisi zengin kesimler tarafından oldukça fazla tercih edilmekte olup yüksek satışlar gerçekleştirilebilir.
Balık Av Malzemeleri Satış İşinin Eksileri
- Bu iş mevsimsel bir iş olup kış aylarında oldukça az kâr getirir. Hatta bazı kış mevsimlerinde zarar edebilmek de mümkündür.
- Bu iş balıkçılık hakkında az da olsa bir deneyim gerektirir. Balık av malzemelerinin nasıl kullanılacağı, nerede kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.
Balık Av Malzemeleri Satış Dükkânı Açmak İçin Uygulanması Gereken Adımlar
Adım 1: Sermaye Belirlemesi Yapılmalı.
Balık av malzemeleri işi için çok yüksek sermayelere gerek yoktur. Yapılması gereken kaba bir şekilde ihtiyaçları belirlemek ve bu ihtiyaçlara uygun bir sermaye dökümünü oluşturmak.
Adım 2: Dükkân Seçimi Yapılmalı.
Balık av malzemeleri işi için çok büyük bir dükkâna gerek yoktur. Minimum 50 m2’lik bir dükkân, bu iş için yeterli olacaktır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir nokta da dükkânın bulunduğu alandır. Balık av malzemeleri dükkânı su kaynaklarına ne kadar çok yakın olursa o kadar fazla kâr getirir. Tabii, böyle bir alan bulunamazsa çarşı, AVM gibi kalabalık ve işlek mekanlar da tercih edilebilir. Ayrıca dükkân için gereken ruhsat işlemleri de belediyelerde halledilmelidir.
Adım 3: Dükkânın İhtiyacı Olan Malzemeleri Satın Alınmalıdır.
Dükkân ilk açıldığı sıralarda çok gerekli olmayan malzemelerin alınmasına gerek yoktur. Aşağıdaki listede en çok gerekli olan balık avı malzeme adları verilmiştir.
- Olta
- Olta makineleri
- Misina
- Kamış
- Fırdöndü
- Çapari
- Sahte balıklar
- Şamandıra
- Kamış Sehpası
- Tripot
- Kepçe
- Kova
Yukarıdaki malzemeler toptan satış yapan balık av malzemeleri mağazalarından satın alınabilir. Ayrıca balık malzemelerinin yerleştirileceği tezgâh ve rafların alınmasına gerek yoktur; fakat estetik bir düzen yaratılmak istenirse satın alınabilir.
Adım 4: Dükkân İçin Küçük Bir Tanıtım Yapılmalı.
Tanıtım, açılacak dükkânlara bir göz aşinalığı katar. Özellikle; sosyal medya üzerinden, satılan balık av malzemelerinin fotoğrafları paylaşılabilir. Böylece dükkân tanıtımı, ücretsiz bir şekilde sosyal medya kullanıcılarına ulaşır.