Bankalar, üniversitenin birçok bölümünden mezun olmuş şahıslar tarafından sıkça iş başvurusu alan kurumlardır. Yapılan bu başvurular için bankalar bazı sınavlar yapabilmektedir. Banka Sınavları Hakkında Bilgiler vererek bankacılık alanında kariyer yapmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak istemekteyiz. Bankacılık için yapılan sınavlar tabi ki bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bazı bankalar birden çok aşamalı bir sınavı tercih ederken bazı bankalarda tek aşamalı bir sınav yapılabilmektedir. Bu nedenle net bir sınav programı vermemiz mümkün değildir. Fakat genellikle uygulanan sınavlar hakkında bahsedebiliriz. Sınavları geçtikten sonra ise bir mülakata çağrılırsınız ve pozisyona uygun olduğunuz düşünülürse işe alımınız gerçekleştirilir.
Bankacılık Sınavı Hakkında Bilgiler ve Tavsiyeler
Bankacılık Sınavı Hakkında Bilgiler vermek için net bir yöntem belirlemek mümkün değildir. Çünkü her banka kendine özgü yöntemlerle farklı sınavlar uygulamaktadır. Fakat genellikle yapılan sınav türleri ve aşamaları benzerlikler gösterebilmektedir. Bu farklı aşamalardan geçtiğiniz taktirde ilgili bankanın insan kaynakları tarafından gökrüşmeye çağrılırsınız ve belirlenen yer ve tarihte mülakata alınırsınız. Mülakat da başarılı geçerse işe alımınız tamamlanmış olur. Bankacılık sınavları arasında en zor olanı banka müfettiş yardımcılığı sınavıdır. Bu pozisyon bankaların denetim kadrolarıdır ve sınavları epey zor olmaktadır. Yabancı dil konusunda yeteneğinizi geliştirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu size sınav sürecinde pozitif etki yapacaktır. Ayrıca çeşitli bankacılık simülasyonları yardımıyla kendinizi hazırlayabilirsiniz.
Banka Sınavları Yapılma Yöntemleri
Banka sınavları tüm bankalarda değişebilen yöntemlerle uygulanmaktadır. Standart olarak belirtmek bu nedenle pek mümkün değildir. Başvurduğunuz bankanın sınavını nasıl yaptığın öğrenip bu yönde bir hazırlık yapmanız gerekmektedir. Bankadan bankaya değişebildiği gibi pozisyonlar arasında da farklı sınavlar mevcuttur. Örneğin gişe ile müfettiş başvuruları sırasındaki sınavlar arasında çok büyük farklar bulunacaktır. Bankaların bazı sınavları yazılı bir şekilde, bazı sınavları ise online yöntemlerle yapılabilmektedir. Sınavlardan sonra çağrıldığınız mülakatlarda ise simülasyonlar yapılabilmekte ve bu simülasyon içindeki başarınız daha önceden belirlenmiş kıstaslara göre sonuçlanmaktadır. Simülasyonların nasıl yapıldığına gelinirse daha çok sizin bir bankacı olduğunuz düşünülüp buna yönelik sorular sorulur ve cevaplar istenir. Müşteriyle aranızdaki iletişim becerileriniz, teknik bilginiz gibi kıstaslar puanlamayı değiştirmektedir.
[wp-faq-schema title=”Kullanıcılar Bunları da Sordu” accordion=1]