Polis Meslek Yüksekokulu(PMYO) lise düzeyinden polis memuru yetiştiren okullara denmektedir. Polis Akademisi’ne bağlı çalışan PMYO okulları, lise son öğrencileri, lise mezunları ve önlisans mezunlarından PMYO şartları taşıyan adayları TYT puanı ile kabule etmektedir. 2018 yılında da 2500 PMYO öğrencisi alınacağını sizlere duyurmuştuk. Bu konudan sonra bize okuyucularımız tarafından sorulan soruların başında Hangi PMYO’da okuyacağım konusu geliyor. Bu yazımızda bu hususu açıklamaya, PMYO öğrenci dağıtımının nasıl yapıldığını açıklamaya çalışacağız. Bu konuda PMYO giriş yönetmeliğine bakmamız yeterli. İlgili yönetmeliğin Sınav sonuç listesinin belirlenmesi ve ilanı kısmının yer aldığı 15. maddede aşağıdaki husus açıkça ifade edilmiştir.
“Sınavı kazananların Yüksekokullara planlanması, Başkanlıkça belirlenen kriterlere göre bilgisayar ortamında yapılır.”
Bu maddeden de anlaşılacağı üzere, PMYO okumaya hak kazananlar, kura ile rastgele okullara dağıtılmaktadır. Bu dağıtım sırasından resmi ikamet az da olsa atamaya etki etmektedir. Yani ikametinizde PMYO varsa bu okulun çıkma olasılığı vardır. Ama kesin bir durum yoktur.
Hangi PMYO Bayan alıyor?
Ülkemizde beş PMYO bulunmakta. Önceden daha fazla olan bu kurumlar yıllar geçtikçe azalmaktadır. Bu okullardan Samsun ve İstanbul karma eğitim veriyor. Yani kadın ve erkek öğrenciler aynı kurumda eğitim alıyorlar. Sadece kadınlara özel PMYO bulunmuyor. Samsun ve istanbul dışındaki okullarda ise sadece erkek polis adayları eğitim görüyor.
Hangi İllerde PMYO Var?
- A. Sadullah MERMERCİ PMYO Müdürlüğü (Bayan)
- Kastamonu PMYO Müdürlüğü
- Kırıkkale PMYO Müdürlüğü
- Rüştü Ünsal PMYO Müdürlüğü
- Samsun 19 Mayıs PMYO Müdürlüğü (Bayan)
PMYO konusunda aşağıdaki makaleleri de mutlaka okumalısınız: