Kaş ekimi haricinde, kaşları değiştirmenin en basit yöntemlerinden biri makyajdır. Ancak, çoğu durumda yeterli olmayabilir. Ayrıca, her gün kozmetik uygulama gerekebilir. Kaşları uzun süre ‘’çizmenize’’ izin veren birçok yöntem vardır; cilde boya uygulaması, dövme veya mikro-bordlama kullanılarak yapılır. Bununla birlikte, elbette, en doğal etki, yalnızca kaş bölgesindeki kılların tekrar dikilmesiyle elde edilebilir.
Kaş Ekimi Neden ve Ne Zaman Yapılmalıdır?
Bir kişinin kaş nakline ihtiyaç duymasının nedenleri farklı olabilir ve genellikle cinsiyete bağlı değildir. ISHRS’ye göre, uluslararası rekonstrüktif saç cerrahisi topluluğu, 2017’de saç ekimi için başvuran erkeklerin % 3’ünde kaş nakli kullanılmış, kadınların % 15’inde kaş restorasyonuna başvurulmuştur. Yaygın nedenler arasında şunlar da bulunabilir;
- Yüz şeklini dikkate alarak kaşların şeklini değiştirmek,
- Yara izlerini ve yanıkları maskelemek,
- İnce kaşlar elde etmek,
- Kaşların asimetrik düzenlemesi.
Hasta kaşlarda saç ekim işlemine başvurmaya karar verirse, bu işlem için kontrendikasyonlar dikkate alınmalıdır. Donör bölgesinde kıtlık olursa, nakil işe yaramaz, ancak kaşlar genellikle az miktarda malzemeye ihtiyaç duyar. Saç ekimi, kişinin kendi saçını çıkarmasıyla (trikotomi) veya dismorfofobi (birinin görünümünün algılanması bozukluğu) ile ilişkili ruhsal hastalık varlığında önerilmeyebilir. Kaş nakli alanındaki cilt hastalıklarının çıkması geçici bir kontrendikasyondur.
Not: Saç ve kaş ekimleri farklı alanlarda ele alınmalıdır.
Kaş Ekiminin Avantajları ve Dezavantajları
Kaş şeklini geri kazanmanın yaygın yöntemlerinden biri, cildin üst katmanlarına pigment uygulamaktır. Bu yöntemler arasında dövme yapma, el ile mikropigmentasyon, mikrobordleme, kaşların tozla püskürmesi sayılabilir. Ayrıca, pigment, tek kullanımlık bir ince iğneyle sık yapılan enjeksiyonların yardımı ile cilde 2 mm derinliğe sokulur. Dövme yaparken, bireysel tüyler çizebilir ve bir renk gölgesi oluşturabilirsiniz. Kaş dövmesinin avantajı dayanıklılığı olarak adlandırılabilir, ancak zamanla pigment rengini değiştirebilir ve solabilir. Ayrıca, eğer doktor tarafından yapılan form hastadan hoşlanmazsa veya ona uymuyorsa, kaş şeklini düzeltmek kolay olmayacaktır.
Kaş Nakli Yöntemleri Nelerdir?
Herhangi bir kaş ekimi işleminde, iki ana aşama ayırt edilebilir. Bu, kaşları donör bölgeden almak ve onları yeni kaşlara ihtiyaç duyan bölgeye nakletmektir. Transplantasyon için saç genellikle başın veya tapınakların arkasından alınmaktadır, ancak, saçları vücudun diğer bölümlerinde kullanabilirsiniz. Derinin tüm alanlarını kıllarla birlikte nakletmek mümkündür, fakat şu anda bu yöntem nadiren kullanılmaktadır. Kaş ekimi çeşitleri arasında FUT, FUE ve HFE yöntemleri ayırt edilebilir. Çoğu zaman, saç ekimi için foliküler üniteler günümüzde kullanılmaktadır.
[wp-faq-schema title=”Kullanıcılar Bunları da Sordu” accordion=1]